TOI MARKET

| Postat i: Allmänt
0
I onsdags så besökte jag, Hampus, Per, Alex och Aron Toi market. Indra var med oss (hon gick på SSN en del av förra året också) så vi hade lite hjälp att hitta eftersom allt var väldigt nytt, främmande, trångt och ser likadant ut. Personligen skulle jag nog aldrig besökt denna typ av plats själv (eller med familj) för jag anser att det är obekvämt och smutsigt. Men nu bor jag här så det känns chill på något vis, så länge man är med andra. Jag var även där i förrgår eftermiddag,  fast var inte på topp så blev en kort visit. Har ännu inte köpt något för är lite skeptisk, men lär nog köpa lite grejer nästa gång.
  Själva Toi går i princip ut på att europeiska länder sjänker massvis med saker som sedan säljs, ja ett ganska fult sätt att tjäna pengar på men så är det. Det finns mycket fake, men även äkta saker dock är de mesta begagnat. Det måste tilläggas att allt är så sjukt billigt och när man står där och prutar handlar det typ om några kronor (?) men man tänker inte på det för en schilling är schilling och en krona är en krona. En Kenyan Shilling (KES) motsvarar 0,08 kr. Så man kan komma undan billigt om man vill ha en par converse, vans, nikes eller liknande för dem varierar runt 1000-3000KES, dvs 80-240kr max. Nu har jag endast varit där två ggr men Svenska skolan är alltis stammisar hos en kille vid namn Kaleb(?) för han säljer raffeskjortor för typ 40kr. Just nu går de flesta runt med en ralphlaurenskjorta och ett par linne byxor, så jag lite trender på skolan har redan dygt upp.
(Wikipedia förklaring"The Toi market is located in the outskirts of Kibera slum, Nairobi, Kenya. Before it was razed by marauding gangs during post-election violence in early 2008, it is was one of the largest informal markets in Nairobi, with over 5000 traders. It mainly sells clothes, but also vegetables and other small accessories. It lies on a bystreet to Ngong Road which runs almost the length of Nairobi, from the Langata area into the center of the city.")